Lifting-ul de sprancene

Lifting-ul de sprancene este interventia estetica prin care se realizeaza ridicarea sprancenelor, imbunatatind aspectul zonei ochilor si a fruntii, este o procedură prin care se poate obține un aspect mai neted al frunții, o privire mai luminoasă și o înfățișare mai tinerească

Aceasta operatie poate fi asociata si cu alte procedee chirurgicale de la nivelul fetei precum blefaroplastia superioara, lipofilling-ul.

Uneori pacientii care prezinta un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare nu-si dau seama ca de fapt ptoza / caderea sprancenelor este cauza acestui neajuns. 

Cui se adreseaza lifting-ul de sprancene?

  • persoanelor care prezinta sprancenele cazute sau pozitionate jos ce confera un aspect obosit sau trist
  • persoanelor care prezinta riduri profunde orizontale la nivelul fruntii
  • interventia se poate adresa oricarei persoane care are sprancenele cazute, pozitionate prea jos sau asimetrice. 

Cum se realizeaza liftingul de sprancene?

Pentru a stabili  tehnica chirurgicala cea mai potrivita pentru dumneavoastra, este obligarie examinarea si o discutie mai detaliata cu un medic plastician.

  • Metoda endoscopică – în urma unor incizii mici la nivelul scalpului, se introduce o cameră endoscopica presupune o recuperare mai rapida, dar necesita prezenta unor instrumente speciale in cadrul clinicii;
  • Abordarea deschisa se poate adresa ridicarii sprancenelor si a fruntii sau doar a sprancenelor. Inciziile pot fi ascunse in zona paroasa a scalpului, atunci cand se ridica fruntea si sprancenele (lifting coronal). In cazul ridicarii doar a sprancenei, incizia va fi situata la limita dintre frunte si sprancene.

 Complicatii posibile !

Ca orice interventie chirurgicala, lifting-ul de sprancene asociaza si anumite riscuri. Acestea includ: sangarearea, infectia,  cicatrizarea inestetica (cicatrice hipertrofica, cheloida, retractila), modificari de sensibilitate a tegumentului fruntii si partial a scalpului, asimetrie intre cele 2 sprancene, modificari ale distributiei parului sprancenos (pierderea foliculilor pilosi sau modificarea liniei paroase a sprancenei).

 Ce trebuie sa faci înainte de operatie?

  • intreruperea administrarii anumitor medicamente (anticoagulante)
  • este indicat sa se opreasca fumatul 
  • se recomanda sa nu faceti operatia cand sunteti in perioada menstruala
  • analize de sange preoperatorii, ecografii, EKG ai alte analize considerate relevante de la o pacienta la alta.  

Ce trebuie sa faci după operatie?

Dupa interventie, vor fi  necesare intre 3-7 zile de repaus, in functie de amploarea interventiei. Veti avea medicatie pentru calmarea durerilor si veti dormi cu capul mai sus, pe mai multe perne  pentru a reduce edemul. Incizia poate fi inchisa cu fire sau cu plasture chirurgical, acestea trebuie indepartate intre 7-10 zile. 

Dupa doua saptamani majoritatea echimozelor (vanatailor) vor disparea, puteti incepe utilizarea fardurilor pentru a acoperi liniile cicatriciale sau discromiile pielii.

Puteti relua majoritatea activitatilor cotidiene inclusiv exercitii fizice usoare.

 Trebuie evitata expunerea la soare pe toata perioada vindecarii iar zonele operate trebuie protejate cu creme cu factor de protectie pe o perioada de 10-12 luni.

Lifting-ul de sprancene poate restabili un aspect mai tineresc si atragator. Rezultatul operatiei nu este garantat pe viata. Tegumentul fetei continua sa treaca prin modificari specifice imbatranirii, astfel ca in timp, sprancenele vor incepe sa coboare din nou.