Injectare cu acid hialuronic ( augmentare buze, estompare riduri)

Ce este acidul hialuronic și pentru ce se folosește?

Acidului hialuronic este cea mai buna substanta de umplere, 100% naturala ce se gaseste in mod natural in corpul uman atat la nivelul pielii cat si la nivelul altor structuri, fiind  o substanta bine tolerate de organism.

În estetică este folosit cu succes pentru  conturarea si marirea buzelor, cat si pentru rezolvarea asimetriilor acestora, rejuvenarea zonei inferioara a fetei, respective tratarea ridurilor fine cât și a  ridurilor profunde, si anume  : estomparea ridurilor periorale (liniile de fumator), nazogeniene (intre nas si buze), linii marioneta (ridicarea colturilor gurii), ridurile din zona barbiei.

Acidul hialuronic se mai folosește oriunde răman riduri statice, după ce le-am tratat pe cele dinamice.

In ce consta procedura de injectare a acidului hialuronic? Tipul de anestezie folosit? Durata procedurii?

In cele multe cazuri de marire a buzelor cu acid hialuronic, este suficienta crema anestezica aplicata pe buze timp de 30 de minute inainte de procedura. Persoanele mai sensibile pot beneficia de injectarea de anestezic local la baza buzelor daca este nevoie.  Procedura in sine de injectare de acid hialuronic dureaza in jur de 15-20 minute, si consta in injectarea gelului limpede (acidul hialuronic) cu un ac foarte fin, in cantitati mici in interiorul buzei superioare si/sau inferioare. Injectarea poate fi realizata si in marginea buzei, producand o accentuare si definire  a conturului. Liniile ce pornesc dinspre buza superioara spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi si ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Pentru a ajunge la un rezultat armonios, o combinatie a acestor etape este adesea folosita. Acidul hialuronic da un volum natural buzelor si netezeste ridurile.

Cât timp rămân vizibile efectele tratamentului cu acid hialuronic?

Dacă vorbim despre acidul hialuronic de ultimă generație din gamele de top, producătorii spun pana la un an , chiar si mai mult. Depinde de fiecare persoană în parte cum metabolizează substanța, dar un an în medie se mențin efectele.

Există limită de vârstă pentru tratamentele estetice cu acid hialuronic?

Având în vedere că vorbim despre o substanță care se găsește în mod natural în corpul uman, nu există limita de varstă.

Ce se poate face  pentru a menține efectul acidului hialuronic o perioadă cât mai lungă de timp?

Datorita faptului ca acidul hialuronic este o moleculă care atrage apa, o hidratare adecvata asigura un efect mai indelungat.

Ce recomandări există după injectare?

In primele 24 ore se evita consumul bauturilor fierbinti, dusul fierbinte ,  aplicarea machiajului.

Aplicatii locale la nivelul zonei tratate gel Arnica in primele 2-3 zile, cu scopul de a diminua echimozele (vanataile) daca sunt prezente.

Buzele se vor dezumfla in urmatoarele 2-3 zile. Dupa maxim 5 zile toate semnele vizibile (vanataile) rezultate in urma procedurii vor fi disparut, iar buzele vor fi marite intr-un mod armonios.

Hialuronidaza

Hialuronidaza este o substanta folosita pentru topirea acidului hialuronic injectat si revenirea la buze mai mici.

Este o procedura pe care o solicita tot mai multe femei care isi doesc o forma mai naturala dupa ce au facut facut numeroase injectari